Nays T!ng
"Gerçeğ!n Kenarından Hayatın Düzen!ne..."

Açlık Oyunları Vizyona Giriyor


Evvvettttt arkadaşlar. Sonunda merakla beklenen “Açlık Oyunları” filmi vizyona giriyor. Hatta birçok ülkede vizyona girmiş bulunuyor. Türkiye’de ise 23 Martta gösterime girecekmiş. Tüm bekleyenlerinin gözü aydın.

Okuyanların okumayanlara anlattığını da varsayarsak – ki bu kitapları okuyup da en az 5 kişiye anlatmaya çalışmamış olanın akıl sağlığından şüphe ederim – abartmıyorum yarım milyardan fazla insan bu filmi bekliyordur dünyada. Kimileri haftalardır, kimileri aylardır, kimileri filmin çekileceği duyurulduğundan beri, kimileri de benim gibi kitap ilk çıktığında okuyup son sayfayı çevirdiğinden beri.



Kısa sürede birçok ülkede çok satan kitaplar listesinde zirveye yerleşen ve aradan geçen yıllara rağmen başarısını sürdüren “Açlık Oyunları” tüm dünyada her yaştan insanın beğenisini topladı. Bence kendinden önceki serilerden farklı olan bir yanı da hayran kitlesindeki çeşitlilik. Öyle sahiplenildi ki her ülkede adına açılan onlarca fan sitesine üye olan okurlar kitaptaki karakterlere film için kendi oyuncu tercihlerini sıralar oldu. Çok konuşuldu tartışıldı. Kitaptaki bazı sahneleri temsilen resimler çizildi. Animasyonlar hazırlandı. Bunun yanı sıra “Açlık Oyunları ve Severleri” oyun şirketlerinin de gözünden kaçmadı. Birçok oyun piyasaya sürüldü. Ama bence asıl patlamayı film tüm dünyada gösterime girdiğinde yapacak. Bundan sadece bir ay sonra Açlık oyunları takıları, Açlık Oyunları giysileri, Açlık Oyunları ojeleri, makyajları, saçları, oyunları, oyuncakları, posterleri, çıkartmaları şeklinde geniş ve büyük bir sektör oluştuğunu göreceksiniz.

Ayrıca sadece gençlerin, çocukların, ergenlerin veya kızların dilinde de olmayacak “Alacakaranlık” gibi. Çünkü kitaba sadık kalındıysa – ki hem oyuncular ve yapımcılar hem de gösterime girdiği ülkelerde izleyenler kitaba büyük oranda sadık kalındığını söylemiş - bu film bir çocuk veya bir ergen filmi değil tam bir yetişkin filmi olmuş demektir. Ayrıca şiddet sahnelerinin çocuklara ne kadar uygun olacağı da henüz bilinmiyor.



Film için “Amerika tarihinin en etkileyici filmi olabilir” yorumları yapılmış. Dediğim gibi Suzanne Collins’in bu serisi sadece kitap değil bir senaryo serisi. Şayet hakkıyla beyazperdeye aktarılmışsa en etkileyici film olması hatta Twilight efsanesine son vermesi hayal değil. Ayrıca yazar Suzanne Collins de filmin çekimlerinde aktif olarak yer almış ve filmin afişinde yapım yönetmenleri arasında adı geçiyor. Değişikliklerde fikri alınmış ve sürekli etkileşim halinde olunmuş. Kitapları okuduysanız filmden memnun kalacaksınız çünkü kitaptan pek fazla sapmadık denilmiş.

Bu yazımı filmi duyurmak için yazmıyorum. Film zaten kendini duyuracaktır. Amacım güzel olacağından ümitli olduğum ve yazarından oyuncusuna kadar herkesin ümit verdiği çok konuşulacak bir filmden daha fazla zevk alabilmeniz adına filmi izlemeden önce kitabı okumanız için kısa da olsa hala zamanınızın olduğunu bildirmek. Bu film ilk kitabın filmi. Serinin tamamını okumanız gerekmiyor bu kısa sürede. İlk kitap “Açlık Oyunları”. Fazla zamanınızı almaz. Bir gece bir gündüz yeterli bu muhteşem deneyim için. Çünkü oldukça sürükleyici ve okuyucuyu içine çeken bir roman. Ama etkisinden kurtulmak o kadar kısa sürmeyecektir. Bu kitap hakkında en çok duyacağınız yorum kaç saatte okunmuş olduğudur.

Kitabın ve dolayısıyla filmin konusuna hiç ama hiç girmek istemiyorum. Yazar acımasızlığın ortasında kalmış bir aşkı anlatıyor. Hissizliğin ortasında kalmış hisleri açığa çıkarıyor. İç güdülerin insanları nasıl vahşi bir hayvana çevirebildiğine şahitlik edeceksiniz. Yazar savaşı ve insanların ölümlere kayıtsızlığını eleştiriyor. Romanın ana karakterini “ Reality TV programlarıyla gerçek savaş görüntüleri arasında zapping yaparken” oluşmaya başladığını söylüyor.

Kısacası Açlık Oyunları “The Hunger Games” filmi geliyor. Önce kitabını okuyun. İzledikten sonra okuyamayacaksınız çünkü.

25 Yorum:

kaç zamandır gün sayıyorum şu film için, umarım bu kadar beklediğimize değer cidden.


tüm oyuncular kendilerini oldukça kaptırmış rollerine. Hepsi memnun hepsi en ıyi kendilerinin oynayabileceğini düşünüyo. Ben Peeta yı beklediğim gibi bulmadım. Oyuncuların görünüşlerinden çok oyunculuklarına bakılmış sanırım. Umarım beklentilerimizi karşılar.


Gale hariç tüm tipler tam hayalimdeki gibi. hayde bre..


bana da gale yakın geldi :) ne yapsak ki :)


Filmin şiddet dozunu merak ediyorum ben de bakalım ne kadar karanlık olacak?


hep beraber bu filmi bekliyorduk bekledigimize degecek gibi gozukuyor.

kitaplarini askerde okumustum, benden etkilenerek bir iki arkadasim daha okudu ve verdikleri tepki abi her kitap bunun gibiyse, biz de kitap okumaya baslayalim olmustu.


kıtabı okuyanlardanım fılmı merakla beklıyorum


ama boyle cok severk okudugum her kıtap

fılm oldugunda sonu hayal kırıklıgı yaratır


umarım bu oyle olmasın


Özgür Ceren Can ; Ingilterede çocuklar düşünülerek bazı sahneler kesilmiş. Ama yapımcılar şiddet dozu uygun diyor.


Barney , dediğin gibi bu kitaplar sayesinde okuma alışkanlığı kazananlar olacak. Alacakaranlık serisinde olduğu gibi edebi bir eser değil ama kurgu harika anlatım akıcı ve merak uyandırıcı.


Öykü benim de en büyük endişem o. Güzel kitapların kitaptaki kadar güzel filmleri olmuyor genellikler. Ama bu beklentiyi hesaba katmışlardır diye umuyorum.


Başyapıt olur mu bilemem iyi bir şey çıkacağa benziyor..


doctorsherlock ; bekliyoruz bakalım. :)


Aylar süren bekleyişim sona erecek geçen yıl bu zamanlarda okudum kitabı yine sınav döneni olmasına rağmen üç kitabı bir haftada okumuştum.
Filmi çok merak edenlerdenim. Ama maalesef hemen izleyemeyeceğim. nisanı beklemek zorundayım şimdide.


SindireLLa; önce okul önce dersler tabi. Film kaçmıyo. :) sınavlarında başarılar bu arada.


eveeeet biz kocaman bir arkadaş grubu olarak bu filmi bekliyoruz:) zaten kitap elden ele dolaşmıştı. ilk okuyan da bendim:)
peeta pek hayallerimdeki değil ama katniss için daha iyisi olamazdı.
kitapla ilgili aklımda kalan bazı sahneler var ki eğer onların hakkını verirlerse bu film olmuş derim.
26 martta izleyeceğim kesinleşti. sonra kritiğini yaparız artık;)


aynen benim de kafamda canlandırdığım tipe uymamış hiç peeta. katniss, gale, haymitch, hatta effy hepsi tamam da, peeta nedir, suratındaki sinir bozucu joffrey'lik hali nedir, özür dilerim ama tipsiz resmen, oysa serinin ana-erkek kahramanı değil mi bu, çok daha eline yüzüne bakılır olması gerekmiyor mu? neyse, film içinde severiz belki, çok iyi oynuyorsa falan. bu arada cinna'yı lenny kravitz canlandırıyormuş :) ben 23'ü öğleden sonra damlamayı düşünüyorum bir sinema salonuna, bakalım :p


teşekkür ederim :) Öyle tabii öncelik okul ve derslerin zaten o yüzden Nisana kadar şehir dışına çıkamıyorm :(


Bu fragmanı görmüştüm ve baya ilgi çekici bulmuştum. Ama kitabı olduğunu senden öğreniyorum. Sanırım bahsettiğin etki kaçınılmaz.Ve de ilk izleyenlerden olabilsek ah :))


Okuduğumda dedim filmini yaparlar diye yaptılar.Şu film gelsin artık


Çavlan : Oyunculukları belki tipsizliklerini kapatacak kadar iyidir. Kalmadı bişey. Bakalım görelim.


SindireLLa : Şehir dışı mı ? Ne işin var şehir dışında. Hem ne kaldı nisana. Sabırlı ol. Derslerinde başarılar.


Tazekahve : Bu film gösterime girdiğinde sen çok uzaklarda olacaksın.


karmaşanın diğer adı : Film gibiydi zaten. Saatler kaldı filme.


Ne çok yazını kaçırmışım :(

Seriyi okudum, filmide merak ediyorum :)


açlık oyunlarını dün izledim. kitabını okumadığım için filmin ilk yarısı sıkıcı geldi hatta çıkmayı bile düşündüm. fakat sabrettim film ikinci yarıda başladı.
bence bu film görünenlerin altında çok şey anlatıyor. sıkıcı gelmesine rağmen bunu hissettim


.........♫ Ne Dinliyorum ♫.........


Angus & Julia Stone - Paper Aeroplane
Ne Dinledim ?              Ŧคtเђ

Son Güncelleme

  • Fişleme | Kısaca Fd - Ellerinin üzerindeki henüz pıhtılaşmış kanları temizlemek için mutfağa girdi ve az önce öldürdüğü adama ait kanları tezgahın üzerinde duran büyük cam şişed...
    3 yıl önce

------------Süper Lig--------------



Ne Okuyorum ?

Nice Things

Haftanın Blogu                     Haftanın Yazısı

Haftanın Videosu              Haftanın Fotoğrafı

Herkesin Bir Popisi Vardır

Related Posts with Thumbnails

Sohbet Koyu.. Sen de Katıl !

................Çay da var hem. Çay içen mi?...........


................Çay Erdal Bakkal'da içilir ................

Son Yorumlar