Nays T!ng
"Gerçeğ!n Kenarından Hayatın Düzen!ne..."

Açlık Oyunları | Film



Filmden az önce çıktım ve sıcağı sıcağına yazmak istedim düşüncelerimi. Araya zaman girerse belki film hakkında söyleyeceklerime kitap hakkındaki düşüncelerim sızar ve ikisinin karışımı bişey ortaya çıkar. Onca zaman geçmesine rağmen kitap o kadar aklımda yer etmiş ki kitaptaki tüm güzel ayrıntılar filmdeki tüm boşluklara çok geçmeden taş dolu kavanoza eklenen kum taneleri gibi dolmaya başlayacak eminim.

Çok uzatmak istemiyorum. Film onca yüksek beklentime rağmen beni memnun etti. Kitaptan sinemaya uyarlanan filmlerde sıklıkla rastlanan "memnuniyetsizlik" ve "beklentinin çok altında kalma" durumundan bu kez bahsetmek mümkün değil. Film, kitaba neredeyse yüzde 90 uyuyor. Çok az değişiklik yapılmış ama bu değişikliklerin de çoğu olumlu yönde. Soundtrack seçimleri film ile çok uyumlu ayrıca.

Film gösterime girmeden önce yazdığım yazıda güzel bir film olacağını ve eğer gösterime girince gitmeyi düşünmenize rağmen hala kitabını okumamışsanız mutlaka okuyup öyle gitmenizi tavsiye etmiştim. Sinemaya uyarlanan kitapların okurları genellikle filmlerden memnun kalmazlar demiştim. Bu kez tersi olur mu bilmiyorum. Çünkü okuyan biri olarak filmden memnun kaldım ama okumasaydım filmden çıktığımda kafamda ne kadar cevapsız soru ve boşluk olurdu tam kestiremiyorum. Neresi saçma, neresi karmaşık, neresinde fazla var neresinde eksik ayırt edemezsiniz eğer okuduysanız.



Peki hiç mi beğenmediğin tarafı yoktu filmin diye sorarsanız ? Vardı. Peeta. Kesinlikle yanlış seçim. Hele Peeta'nın göründüğü ilk sahne. On ikinci mıntıkadan haraç olarak adı okunduğu sahne. Allah yaratmış sonuçta bişey demek istemiyorum ama yanlış seçim be abi. Katniss çok iyi seçim oysa. Güzel de oynamış. Tam zihinlerdeki Katniss olmuş Jennifer Lawrence. Gale de fena değil. Prim de idare eder. Hatta Rue , Snow , Haymitch ve diğerleri de tamam ama Peeta... O sahnede dedim ki "Peeta'ya yüzde 30 benziyor bu çocuk". Sonra saçları dağıtınca yüzde 50'ye çıktı birden. İyi oynarsa belki aradaki farkı kapatır dedim. Filmi yüzde 70 ile bitirdi. Bu da iyi oynadığını gösterir tabi.. Ama farklı biri olabilirdi. Rolü torpille kapmış gibi duruyor çünkü.


Yine de çoookkk büyük bir beklenti ile gitmeyin filme. Güzel işte daa . Hiç mi güzel film izlemediniz. Abartmayalım şimdi. Güzel bir kitabın sinemaya başarılı bir şekilde aktarılması diyebiliriz. Kitabı okumuş olanlar da kitaptakilerin hepsinin filmde yer almasını beklemesin. En başta kitap herşeyi bir karakterin gözünden anlatıyor bize. Duygularını hislerini açıkca söyleyebiliyor. Planlarını biliyoruz, kızgınlıklarını korkularını mutluluklarını biliyoruz. Ama filmde Capitol halkı ne görüyorsa biz de onu görüyoruz.

Cut !
9 Yorum:

Uzun zamandır bekliyorduk bu filmi biliyosun:) ve ben daha izleyemedim :( açıkçası hayal kırıklığına da uğrarım diye korkuyordum ama sen beğendiysen demek bu kuruntum boşa çıkacak:)


kıtabı cok severek okumustum

fılm hakkında endıselerım vardı
ne zaman okudgum bı kıtabı fılm olarak ızlesem hayal kırıklgı ysadıgımdan belkıde bu onyargım

ama sozlerın etkledı kesın ızlıycem


Ben filmi izledim ve sana her konuda tamamen katılıyorum.Özellikle Peeta ksmında:)Tam şu dramatik sahne bitti Peeta'yı anons ettiler ve Peeeta göründü ya.İçimden resmen bir feryat koptu:))


Maya ; Rahatlıkla gidebilirsin Mine :)

Öykü; Hayal kırıklığına uğramayacaksın .

Adsız ; Peeta hayalkırıklığıydı belki ama oyunculuğu ile durumu kurtardı diyebilirim.


yazıya koyduğun görseli incelerken en solda duran 4. mıntıkadan esmer korkutucu kızın (o oyuncu genel olarak korktutuyor beni zaten, the orphan'da vardı, izledikten sonra rüyama girmişti) glimmer'ı oynayan sarışın güzel olan kızla aynı boyda durmak için kaç santim topuklu giymesi gerektiğini düşündüm, daha ciddi meselelere kafa yoran biri olmak istedim sonra :) hatta üşenmeyip gerçek boy farklarını gördüğüm fotoyu bulacağım, buldum: tık tık kariyerler. bu arada cato'yu oynayan şu sarışın çocuk bile çok daha mantıklı olurdu peeta için bence.


Çavlan; Orphandaki şizofren evet :) filmde de manyak manyak gülüp duruyordu zaten :) cato gerçekten de iyiydi. Peeta benim kafamda Galeden daha akıllı daha yakışıklı ve soğuk kanlı biriydi. şu anda filmi izleyenler Katniss in Galeye dönmesini istiyordur oysa kitapta Peeta yı istedik biz. Ama filmde öyle bi Peeta çıktı ki karşımıza...


Açıkçası ayıla bayıla okudum kitabı. Korkuyorum hayal kırıklığı yaşamaktan. Ama madem beğendin sen güveneceğim bakalım :)


Mrs. Curiosity : Güven güven :)


bence katniss in iç dünyasındaki kaprisi nazı inadı asiliği oyuncu çok güzel yansıtmış başarılı buldum , peeta kitaptakiyle örtüştü bende , yazarın da bu tarz bir tip düşündüğünü sanıyorum görmeden önce zihnimde canlanan yüz buydu açıkcası , haymitch yaşlı olmalıydı ama 40 yaşlarında görünen adam pek olmamış , gale için yorumum yok cinna kesinlikle beyaz olmalıydı ve rue de beyaz itici ama çocuksu bir yüzle karşımızda olmalıydı :) derim ben de


.........♫ Ne Dinliyorum ♫.........


Angus & Julia Stone - Paper Aeroplane
Ne Dinledim ?              Ŧคtเђ

Son Güncelleme

  • Fişleme | Kısaca Fd - Ellerinin üzerindeki henüz pıhtılaşmış kanları temizlemek için mutfağa girdi ve az önce öldürdüğü adama ait kanları tezgahın üzerinde duran büyük cam şişed...
    3 yıl önce

------------Süper Lig--------------



Ne Okuyorum ?

Nice Things

Haftanın Blogu                     Haftanın Yazısı

Haftanın Videosu              Haftanın Fotoğrafı

Herkesin Bir Popisi Vardır

Related Posts with Thumbnails

Sohbet Koyu.. Sen de Katıl !

................Çay da var hem. Çay içen mi?...........


................Çay Erdal Bakkal'da içilir ................

Son Yorumlar